1spaningar

PowerWalking 1

By MrMister, 5 september, 2013

Under dagens morgonpromenad genom Kungsparken blev det tydligt hur långt vi är villiga att gå för att få en vältränad kropp.

Powerwalking är det som gäller om du är kvinna 30+ och bor i city. Det ultimata sättet att träna utan att träna, du slipper bli svettig och du kan vara sminkad under utförandet. Men hur ser de egentligen ut dessa människor som halvvägs in i livet lärt sig ett nytt sätt att gå?
Med onaturligt stora kliv och raka armar aggressivt svängandes i takt patrullerar de våra gator och parker.

Klädseln för dessa människor är som en uniform. Smala tights som framhäver allt från vältränade vader till mumlande framstjärtar. På överkroppen bör man ha, jacka eller tröja i lättviktsmaterial, gärna med färgglada detaljer.

När man väljer skor är märke och utseendet det viktiga och här ska man inte hålla igen på färg och detaljer. Lila, rosa och illgrönt är populära färger. Plastiga detaljer som gör att skorna ser snabba ut är ett måste om du vill passa in. Ju fler stötdämpande funktioner och krångligare namn de har desto bättre. Nike, Adidas och Reebok tävlar i att få in så många säljande tillägg på namnen som möjligt. Inom det här området överträffas joggingskor bara av rakhyvlar för män, som med Power, Stelth, Platinum five blade, Super Technology, fortfarande ligger steget före.

För att helt passa in i gruppen Powerwalkare finns ytterligare några viktiga tillbehör t.ex. pannband, öronmuffar och vattenflaska. För dom riktigt som går all in finns även de tuffa gångstavarna som ett extra statement på att man verkligen tränar hårt.

Musik har sen länge varit ett måste vid all form av träning. Nu verkar det som om Eric Saade och Madonna tappar mark. Visst har man fortfarande headsetet på sig men de flesta vi stötte på gick och pratade i telefon.
Här dyker en fråga upp. Är dessa gångare argare än andra människor? För med stela ansikten som visar att det här med att gå inte är något alla klarar av, flåsar dom hetsigt i sina headset. Problem med pojkvänner, dåliga chefer, skitsnackande väninnor och jobbiga barn, avhandlas. Man blir nästan lite rädd när man möter dessa bestämda ansikten med arga röster.

Man kan tycka att den aggressiva gångstilen och de flaxande armarna borde resultera i ett gångtempo som vi vanliga dödliga aldrig skulle klara av.
Men det är en illusion. Det är pannbanden, fartränderna på tightsen och de färgglada skorna som lurar ögat. Precis som djur använder sig av skarpa färger och mönster för att signalerar, styrka, giftighet eller varning. Så lurar dessa supergångare oss att tro att de är snabba, vältränade och övermänskliga.
När de i egentligen bara är helt vanliga människor på promenad som har  bestämt sig för att gå fult.

/ Mr Gossip

Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
=
Backspace
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
Return
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
\
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
English
alt
alt
Preferences