1spaningar

PowerWalking 2

By MrMister, 5 september, 2013

Två Powerwalkande tjejer närmar sig från varsitt håll.

Från höger kommer tjej 1, en klassisk gångare som med extra långa steg visar hur aktivt hon går.
Tjej 2 som kommer från andra hållet har en relativt vanlig gångstil förutom att hon har lagt till ett frenetiskt vevande med armarna. Det ser så onaturligt ut att ett par av parkens många gäss stannar upp och förvånat betraktar flaxandet.

Utan att någon av de två planerat det så svänger de in på samma gångbana som oss och hamnar bredvid varandra.
Sida vid sida och så nära varandra som det är möjligt med tjej 2:s frenetiska armvevande, ökar de båda takten.
Det som började som en promenad i parken har nu utvecklats till en kamp mellan de två dominerande gångstilarna inom Powerwalking. The Step extension Powerwalking movment mot Arm waiving cardio exerciser.

Stegen blir längre, flaxande alltmer intensivt, och som på ett givet kommando så avslutar de samtidigt sina pågående telefonsamtal. Nu får ingenting störa.

Vi närmar oss ett övergångsställe och det är röd gubbe. Kampen för att hinna först till knappen är hård. Tjej 2 flaxar nu så pass mycket med armarna att det är nära att hon lyfter från marken.
Mycket riktigt når hon först fram till knappen, men då hon är så koncentrerad på att vifta med armarna missar hon inte bara knappen utan hela stolpen.
Det håller på att sluta i förskräckelse när en blå Volvo kommer i hög fart. Som tur var så satsade hon på kvalité när hon köpte skor och kan tack vare de otroligt greppvänliga sulorna på de illgröna, Nike Air Super Max Quality Runner Surprice snabbt återfå balansen.
Tjej 1 trycker på knappen med ett leende och börjar sen med den fåniga, jogga på stället grejen. För man vill ju absolut inte tappa flåset nu när man är ute och går. Demonstrativt börjar tjej 2 att stretcha.
Kampen är inte över. Varje tillfälle att få i sig extra energi måste tas tillvara. Så från sin lilla käcka midjeväska plockar tjej 2 fram en banan och börjar nöjt äta. Här är en tjej som är väl förbered. Ett triumferande leende sprider sig över ansiktet på tjej 1. Utan att någon riktigt hinner uppfatta vad som händer så står hon där med en Gainomax i handen. Hon ger sin motståndare en blick med tydlig innebörd, ”bananas are for monkeys”.
Tjej 2 vet att förlusten är nära. Nu finns det bara en sak som gäller, snabbast över övergångstället.
Tjej 1 trappar upp sitt ”joggande på stället” och gör ett tappert försök att prova på armflaxandet.
Att den Gainomaxdrickande tjejen kontrar med något som ser ut att vara grundpositionen i balett rör henne inte i ryggen.
Bilarna stannar, musklerna spänns, sekunderna känns som timmar. Den gröna gubben är bara ögonblick borta nu.
Startpositionerna intas och man ger varandra en sista blick. Flera av oss andra som väntar tar ett steg tillbaka, man vill inte vara i vägen.
Det är nu det ska avgöras, alla artiklar i IFORM man läst, DVD:er man sett med Blossom Taintons bästa tekniktips och timmarna man övat gång på gymmets löpband, allt kanaliseras ner till det här ögonblicket.
O så blir det grönt. Tjej 1 tar ett av sina patenterade superlånga steg och får genast ett försprång, tjej 2 sätter ordentlig fart på armarna igen och är snart i kapp.
Men det då händer det. Ett ivrigt klapprande närmar sig snabbt bakifrån och i ögonvrån skymtar något, en Espressohouse mugg.
Den sitter stadigt i en elegant hand utsmyckad med ett par pråliga ringar. Det klapprande ljudet kommer från ett par 12 cm stilettklackar på ett par svarta skinnskor.
Kaffet från Espressohousemuggen varvas med djupa bloss på en Marlboro light. Tillsynes utan någon som helst ansträngning susar hon förbi de två kombattanterna. Innan de har hunnit till första refugen är hon över vägen.
Vi står som fastfrusna. Vad var det som hände? Pannbanden, joggingskorna, de åtsittande tightsen och den onaturliga gångstilen. Det måste ju bara fungera. För inte ser man väl ut så frivilligt?
Tystnade är total, vi möter inte varandras blickar. En illusion har blivit krossad.
De två tjejerna tar långsamt av sig sina pannband, går tillsammans fram till soptunnan och släpper ner dom.
Ett sista desperat flaxande och sen är allt stilla. Med helt vanliga steg går de sida vid sida hemåt igen.
Det är bara att börja om, förhoppningsvis kommer det en ny träningstrend som de kan hoppa på.
På väg hem ser vi framsidan på nya IFORM hos Pressbyrån. Blossom har gått samman med Therese Alshammar och tagit fram det ultimata sättet att komma i form till beach 2012, Land swimming.
Något säger oss att vi inom kort kommer att se de båda tjejerna låtsas-crawla på gångvägarna iklädda, landswimming-bikini och en Out of bath swimminghat. Men det är en annan historia.

Långt bort i fjärran tänder vår okände vän en ny cigg, passerar ytterligare en armflaxande gångare, klapprar vidare och försvinner sedan från vårt synfält.
Det mina damer och herrar är Powerwalking!

/ Mr Gossip