1spaningar

Sista glaset rosé!

By MrMister, 7 september, 2013

Ett blåsigt men soligt Lilla Torg kryllar av folk som vill suga ur de sista dropparna av värmen för i år.

Den ca 20 år gamla, SATS-tränande, brunutansol användande, cityhängande tjejen från Eslöv är här med sina vänner. Solglasögonen har putsats, läppglansen är pålagd i dubbla lager och jeansen med de nyrivna hålen sitter som en smäck.

Med överdimensionerade handväskor hängandes i armvecken, vinglar de över Lilla Torg. Via TopModel har de lärt sig hur de ska gå sexigt i högklackat. Det fungerar sådär i och med att torget är belagt med kullersten.

Man sveper in på Koi och slår sig ner. Har man tålamod så kan man sitta här till 22:00 i kväll och slippa betala inträde till klubben. För sen kommer killar med pappas kort på fickan och bjussar i baren. Det är bara åtta timmar kvar. En gång klarade de av att sippa på ett glas i 12 timmar och 23 minuter.

Ett glas rosé och fem vatten beställs. Alla får sin chans att posera med glaset. Det skickas runt och man tar kort till Facebook. Läppar plutas och huvuden läggs på sned. Efter varje kort ska gruppen granska det och ge kommentarer. Den som blivit fotat klagar på att hon ser tjock ut, att håret ligger fel, att leendet är fult och tänderna sneda. Kompisarna protesterar vilt och kastar ur sig härligt ytliga komplimanger. Ett par foton till tas. Till slut enas man om att det är ok att publicera.

Sen börjar processen om med tjej två. Självklart ser även hon tjock ut har fel frisyr ler fult och har tänder som hämtade från True Blood. Kompisarna kommer återigen till undsättning.

Efter 30 minuter har man lyckats få till ett kort var värdigt att lägga ut. Vid det här laget har det gått åt så mycket läppbalsam flera av dom har svårt hålla glaset mot läpparna. Det liksom glider av munnen när de ska sippa på vinet. Sippning är ett måste om vinet ska räcka länge.

En av tjejerna har använt sig av läppbalsam med chili i för att läpparna ska svullna lite. Men i sin iver att få glansiga läppar har hon lagt på så mycket att läpparna nu svullnat upp rejält. Hon får allt svårare att prata. Läpparna måste kylas ner. Hon gör ett tecken till sin väninna att skicka vattnet. Men hon missförstår och skickar vinet.
Plutläppen som tror att det är vatten gör ett misstag och tar en ordentlig klunk i stället för ett sipp och vips är vinet borta.

Där och då tar sommaren slut. De vet att det är över. Jojo-korten plockas fram, tåget till Eslöv gå om 7 min. Om dom vinglar snabbt så hinner dom.

Nu väntar åtta månader av träning, kesoätande och solariesolande. Sen är det vår igen och då jäklar.

/MrGossip